Back to All Events

FOOD FOR CHANGE


3 dagen FOOD FOR CHANGE

“There is no conflict between a better world and a better meal."   (René Redzepi)

Met je vork kun je de wereld veranderen. Drie keer per dag. Minstens.  Food for Change is een course die ingaat op alle aspecten van ‘duurzame gastronomie’ en de weg er naartoe.  

De course biedt een theoretisch fundament over de benodigde voedseltransitie, in combinatie met kookdemonstraties waar je letterlijk de opgedane kennis meteen in de praktijk gaat proeven. Daardoor zijn de dagen doorspekt met concrete voorbeelden die laten zien wat er allemaal kan en gebeurt in de keuken van de toekomst. Zo leer je de theorie over waarom we het zo lastig vinden om anders te eten, maar ook welke technieken gebruikt kunnen worden om smaakvol en toch duurzaam te koken. We willen laten zien dat De Keuken van de Toekomst niet alleen maar goed is voor de planeet, maar ook hartstikke lekker!  

Deze course is voor professionals met interesse in de voedseltransitie. Mensen met een duurzaam hart en gevoel voor lekker eten, die als changemaker wil optreden in zijn of haar organisatie: van duurzaamheidsmanager tot CEO en van HR directeur tot kantinemanager. Voor iedereen die gelooft dat je met kleine veranderingen ook iets kunt doen op een dagelijkse basis.    

WAT LEER JE IN DE COURSE?  

Na de course.....  

  • Ken en begrijp je de definitie van ‘duurzame gastronomie’ (UN), welke aandachtpunten daaronder vallen en waarom deze van belang zijn in de klimaat crisis.   

  • Begrijp je de uitdagingen voor mensen als individu (de consument) en als werkgever om over te stappen op een meer duurzame manier van eten - catering – banqueting – menu aanbod.  

  • Heb je een gevoel voor de systeemveranderingen die je door zou kunnen voeren en wat de consequenties zijn.  

  • Weet je de principes van change management en hoe toe te passen  

  • Heb je een groep gelijkgestemden gevonden om ook na de training mee van gedachten te wisselen. 

  • Heb je een actieplan gemaakt en besproken met andere voorvechters om binnen jouw werk omgeving veranderingen aan te brengen.   

  • Heb je veel geproefd en geroken en weet je hoe lekker een meer duurzame keuken kan zijn.   

  • Kun je, met de recepten die we je meegeven, thuis ook anders koken (mooi meegenomen). Dit leren we zodat je ook een betere gespreks partner bent voor de culinaire professionals in de organisatie.   

  • Heb je een syllabus met alle relevante theorie, recepten van de demo’s om zelf thuis te proberen en je eigen aantekeningen.   

OPBOUW CURSUS  

Dag 1: De eiwit transitie – waarom?  

  • Waarom belangrijk, wat zijn de alternatieven?  

  • Waar moet je aan denken bij menuopbouw, bereiden en serveren? 

Dag 2: Groenten middenop het bord. Hoe dan?  

  • Lokaal en divers, wat betekent dat?  

  • Wat is biodiversiteit en hoe bevorder je die?   

  • Hoe kun je het AVG-tje vervangen, letterlijk en figuurlijk? 

Dag 3: Van wortel tot loof – niets verkwisten  

  • Alles gebruiken, niets weggooien. Waar kun je het meeste verschil maken?   

  • De rol van (eind en tussen) verpakking  

  • Waar kun je opletten bij het inkopen? 

DOCENTEN  

Femke van den Heuvel: Plantbased chef en opleider. van den Heuvel werd tweede in de Europese vegetarische chef verkiezing, had een eigen catering en plantbased opleidingsinstituut. Ze adviseert de beroepsoopleidingen in Nederland die -nu eindelijk- ook een plantbased curriculum aanbieden. Van den Heuvel is wild van in het wild koken, gelooft in werken met wat de natuur ons geeft, maar maakt ook ongelofelijk mooie bordjes.   

Sheila Struyck: Na lang gewerkt te hebben als marketing en transformatie expert in het bedrijfsleven is Struyck nu ‘chef sustainable gastronomy’. Ze volgde de klassieke chefs opleiding op de Cordon Bleu, maar is sindsdien op een plantforward missie. Voor Food Inspiration schrijft ze over duurzame gastronomie. Niet alleen kan ze je inspireren, maar ook helpen met vraagstukken als leiding geven, motiveren en transfromatie.  

Chef van de Groene Afslag: Elke training gaan we naar chef in de keuken van de Groene Afslag, die ons vertelt wat de consequenties en mogelijkheden zijn in een grote keuken. Hij of zij laat ons in de pannen kijken en de kastjes snuffelen.   

Changemaster omdat verandering moeizaam en je natuurlijk je eigen plan om wil zetten in impact nodigen we ook wisselende een expert uit op het gebied van verandermanagement. Deze expert gaat je in staat stellen om jouw persoonlijke actieplan strak te trekken en actionable te maken!

EVEN PRAKTISCH

Datum: woensdag 25 september, 23 oktober & 20 november 2024
Tijdstip: 09.30 - 17.00
Type evenement: driedaagse course 
Thema: Anders Eten en Drinken 
Locatie: De Groene Afslag
 

Prijs: €1.495 (incl. BTW  incl. koffie, thee, een heerlijke lunch, kleine hapjes tijdens de demo en na afloop van de coursedagen een drankje aan de bar)

Mocht je dit niet (volledig) kunnen betalen meld je dan aan voor ons Scholarship via de knop onderaan op onze homepage

GOED OM TE WETEN 

De School for Change is een not for profit organisatie. Het leuke is dat je voor dit bedrag, niet alleen zelf de kennis vergaart, maar dat de School for Change ook andere gratis of goedkoper de kans geeft dezelfde kennis op te doen.  

De courses vinden doorgang bij minimaal 12 en maximaal 20 deelnemers.   
Dit laten we uiterlijk 2 weken voor de start weten.  

WAT WE NOG MET JE WILLEN DELEN 

Restitutie niet mogelijk. Je deelname doorschuiven naar een volgende mastercourse kan in overleg. 

Earlier Event: September 20
ECONOMICS FOR CHANGE - vijfdaagse cursus
Later Event: November 5
BUILDING FOR CHANGE